maanantai 10. joulukuuta 2012

Turpo & Urpo

















Olipa kerran Turpo  ja Urpo. Eräänä päivänä Turpo päätti, että hän haluaa itsenäistyä ja ottaa vastuun omasta elämästään. Mutta hän ei haluaisi asua yksin, koska ei ole koskaan asunut yksin eikä tiedä miten vaikeata se olisi. Ehkä on parempi muuttaa jonkun ystävän kanssa kimppakämppään ja harjoitella tätä itsenäistymistä pikkuhiljaa tuumi Turpo. Sattumalta Urpolta lähti juuri vanha asunto alta, kun hänen vuokranantajansa pisti asunnon myyntiin. Urpon olisi pakko saada uusi asunto pian. Turpo näki tilaisuuden tulleen, hän pyysi Urpoa muuttamaan hänen kanssaan kolmioon. Näin Urpo ja Turpo päättivät, että hei tää on vitun hyvä idea. Me muutenki hengataa koko aja, niin miksei.

Turpo kävi säännöllisesti töissä, tienasi joka kuukausi hyvät rahat. Urpo taasen oli työtön, tykkäsi hengailla himassa tehden omia juttujansa. Miksi käydä töissä kun sossult saa pätäkkää tuumi Urpo. Pian Turpo ja Urpo saivat asuntonsa ja muuttivat saman katon alle. Aluksi heillä oli sikahauskaa, ensimmäiset 2vkoa. Sitten tuli ensimmäinen ongelma, raha.. Sossult ei tullutkaa nii helposi pätäkkää, koska he sattuivat edustamaan eri sukupuolia. Sossu piti heitä pariskuntana. Tämä tiesi molemmille kauheasti paperitöitä "miten me todistetaa tämmönenki juttu.. " tuumivat Urpo ja Turpo yhdessä. Jotenki he saivat selvitettyä asioita sossun kanssa, että Urpo sai kuukaudessa 150-300€. Raha ei riittänyt edes Urpon osuuteen vuokraan. Vuokra sattui olemaan n. tuhat euroa. Turpo makseli suurimman osan laskuista, ruoat ja ylläpidön. Urpo ei pystymään osallistumaan kustannuksiin. Urpo sattui myös harrastaamaan pieniä laittomuuksia johon tarvitsi rahaa. Mistä saada rahaa, kun sossukaan ei anna? Hei.. Mulla on kyl niin jees kämppis, että kyl se lainaa pohti Urpo. Ja näin siinä kävi, Turpo lainasi Urpolle rahaa mielinmäärin tietäen syvällä sisimmässään ettei tule koskaan saamaan rahojansa takaisin. Lopulta tilanne kärjistyi niin pahaksi, että he riitelivät joka viikonloppu. Riidat koskivat usein rahaa, heidän ystäviänsä jne. Turpon ystävät olivat yrittäneet puhua, että heivaisi kämppiksensä ulos. Mitä tehdä kämppiksellä, joka ei pysty maksamaan mitään? Ei edes omaa osuuttaan vuokrasta? Urpo oli käyttänyt yhdessä Turpon kanssa Turpon kaikki säästöt. Turpo eli jo itsekkin lainaamalla muilta rahaa, joka ahdisti kovasti. Ennen Turpo oli voinut shopata mitä milloinkin halusi, hinnasta piittaamatta. Ei enää, nyt oli kuvoissa hänen kämppis, Urpo joka oli hänen uusi rahareikänsä.

Urpo oli tilanteesta ahditusnut, hän ei pärjäisi yksin. Tai ainakaan yhtä ylellisesti. Nyt hänellä oli gúrmee ruokaa, varaa nirsoilla ruoan suhteen toisinkuin ennen. Muutaman kerran Turpo ja Urpo pitivät kinkerit heidän asunnossaan missä oli molempien ystäviä. Illat päättyivät aina järkyttäviin riitoihin. Viimeisin riita oli kun Turpon yksi ystävistä haastamalla haastoi riitaa Urpon kanssa huutaen mikä hyväksikäyttäjä tämä oli. Urpoa vitutti, hänkö hyväksikäyttäjä? Minkä hän sille voi, että hän ei saa enempää rahaa sossulta ? Turpon ystävä heitti suutuspäissään Urpon päälle siiderinsä ja lähti menemään. Tilanne kärjistyi lopulta niin pahaksi, että Urpo alkoi uhkailemaan muita Turpon ystäviä. Urpo lähti Turpo kintereillä tarkoituksenaan mennä kotiin selvittämään päätään. Turpo päätti, että olisi parasta jos hän menisi muualle yöksi kuin heidän kotiinsa, olihan tuo Urpo aika helvetin vihane.

Muutama päivä kului, Turpo ei ollut kuullut mitään Urposta. Turpo halusi ystävänsä mukaan kämpillensä katsomaan Urpoa, koska Urpo oli uhannut Turpolle tappaneensa hänen lemmikki siilinsä. Vittu se Urpo oli tuhonnut asuntoa. Urpo oli heitellyt Turpon huonekaluja ympäriinsä Turpon huoneessa. Vaatteet heitetty sängylle. Siili onneksi ehjänä ja elossa omassa häkissänsä. Urpo oli jopa nähnyt vaivaa ja leikannut tv-kaukosäätimestä kaikki napit saksilla. Urpo oli myös uhkaillut Turpon ystäviä ketkä eivät hänestä pitäneet. " Vittuile mulle nii päädyt työttömäks!" jne.. Urpo teki kaikkensa, että saisi syöstyä Turpon mukanasa pohjalle.

Lopulta Turpo ymmärsi, että hän ei voisi enää asua Urpon kanssa. Urpo pakkasi tavarat vitutuspäissänsä ja muutti 100km päähän Turposta, Turpo muutti takaisin alkupisteeseen. He eivät olleet missään puheväleissä muutamaan viikkoon.

4 viikon jälkeen;
He näkivät uudelleen.. Urpo asui yhä n 100km päässä työttömänä ja Turpo alkupisteessänsä työssäkäyvänä. He nauttivat yhdessä alkoholijuomia ja huomasivat, että kaikki oli hyvin. He pitivät jälleen toisistansa. Urpon kannalta Turpo oli hyvää seuraa, maksaahan tuo pöllö kaiken mitä älyän pyytää Urpo pohti. Turpo ei välittänyt muutamista euroista, mutta sanoi ystävilleen olevansa nykyään tarkempi mitä ostaa Urpolle. Turpolla oli yksi paha miinus, hän oli liian kiltti. Hän ei pysty sanomaan ei. Nyt Turpo ja Urpo pohtivat parisuhdetta. Olivathan he ihannepari <3


The end.
___________________________________________________________________________________________________________

Mitä ajatuksia sinulle herää tarinasta ? Mitä mieltä olisit jos ystäväsi olisi Turpo ? Entä jos frendisi olisikin Urpo ?


Tarina perustuu erääseen ystävääni, joka esiintyi tässä Turpona. Musta tuntuu tosi pahalta katsoa näitä samoja perseilyitä yhä uudelleen ja uudelleen. Milloin Turpo ymmärrät, että kun olet Urpon kanssa et ikinä saa siltä suhteelta mitään muuta kuin paskaa niskaa ? Ymmärrätkö Turpo, että ihmiset jotka välittävät susta ovat huolissaan. Et kuuntele meitä. Lopeta toi vitun sekoilu ja kuuntele järkeäs. Vähä aika sitten neuvoit erästä ystävääsi melkein samanlaisessa tilanteessa olevaa ja käskit hänen lopettamaan se suhde.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti