perjantai 27. syyskuuta 2013

Mökkeilyä @ Kuortti

Hoi,

Myöntäkää, että yllätyitte tästä päivityksestä. Normaalisti haluan chillaa ja nauttia mökkielämästä ja unohdan kokonaan bloggaamisen. Tosiasia on se, että tää blogi on taas ollut tuuliajelulla liian kauan, että mun täytyy ollaa itteeni niskasta kiinni  ja päivitellä teille jännääkin jännempiä elämän tapahtumia!



Lähdettiin n klo 14 ajelemaan kohti Kuorttia, mutta matkamme tyssäsikin jo Heinolaan. Nähtii upeita maisemia ja tottakai meiä täyty Samin kanssa mennä ihmettelemään. Käveltiin satamassa, tsiigailtii veneitä ja fiilisteltii. Muistutukseksi, Sami on veljeni. 

Noin tunti oltiin Heinolassa ja päätettiin jatkaa matkaa pikkuteitä pitkin kohti mökkiä. Oli aika mahtavaa ajella ja ihmetellä maailmaa. Normaalisti ajan tuhatta ja sataa - idealla. "Täytyy olla mahdollisimman nopeasti perillä!" Ei tänään.



Mitä me ollaan tänään täällä touhuttu? Noh, me Samin kanssa saavuttiin tänne n klo 16 ja keksittiin, että kalastellaan. Matoja tarttettiin ekaks, eli matoja ettimään. Kaloja saatiin muutama kappale, mutta yksi oli hirmuisen iso ja hassun näköinen    -> Päästettiin vapaaksi. Kelläkää meistä ei ollut mitää hajua mikä kala se oli. Myöhemmin meille selvisi, että se fisu oli Säyne, harvinen fisu! Noh, onneks päästettii fisu takasi polskimaan.


Mulla on tästä kalastusoperaatiosta aivan mahtava videokin teille, mutta en saa laitettua sitä tällä kännykällä tänne. Yritän myöhemmin taistella mun tabletin kanssa, jos saisin sen avulla tänne matskuu. Muussa tapauksessa joudutte oottamaan, että kotiudun mökiltä. Voinen spoilata, että videossa me kaikki kolme sisarusta säädetään tän fisun kanssa. Härrekyyd mitä säätöö!


Arvatkaa muuten onko meillä enää yhtää fisua ? Ei. Meiä äiti katto, että ollaa unohdettu yks ahven ämpärii ja heitti sen menee. Se niistä ravuista. Niitä me meinaan päätettiin täältä saada ja pitää sitten rapukinkerit. Vituttiko? Jep. Noh, ei se auta muu ku nousta huomenna aamul aikasi ylös ja lähtee kalastelee!

Pitää vaan huomiseksi neuvotella samanlainen diili kun täksi päiväksi. En tiedä tai jaksa muistella menneitä, mutta meitsi ei tosiaa koske mihinkää fisuihi saati matoihin. Ne on limasia ja ällöttävii. Sovittiin tänään Samin kanssa, että mä kalastan -> Sami laittaa madot koukkuun ja nappaa fisut pois koukust. Sääli etten saanut tänään fisuja. Lähellä oli monen monta kertaa! Millon musta on tullut näin kaupunkilainen? Muistan joskus muksuna olleeni innoissani kun mentiin kalastamaan, laitoin itse madot koukkuun ja nappasin kalatki pois koukusta. Okei, ahveniin en oo muistaakseni ikinä suostunut koskemaan. Ne hei pistää!
Musta ei selkeesti tuu ikinä kellekkään maajussille morsianta ;<


Tällä erää mulla ei ole nyt teille tarjolla enempää. Huomenna pitäisi myös pelastaa, tai ainakin yrittää pelastaa ees muutama hirvi niiden tappajien kynsistä. Onneks otin paljon värikkäitä vaatteita mukaan, ettei mua vahingossa luulla joksikin elukaksi, ha. 


Jättikala!
Vähän vaa kyl mietityttää, että miten ihmeessä saan ajan riittämään tälle kaikelle? Pitäs kalastaa fisui, pelastaa hirvii, käyä Kuortin yhes huonekalu liikkees tsiigaamassa mahdollisesti mun uutta sohvapöytää jaja.. Apua, uskalla ees ajatella pidemmälle!


Mä tulin rentoutuu. En stressaamaan. Nyt aion myöskin jatkaa tätä mökkielämää. Ens kesänä aion kyl järkkää aikaa, että tuun tänne. Tääl on meinaan perkeleen kylmä ja pimeetä. Onneks meiä mökis on sentää sähköt ja juokseva vesi. 

Mutta, nyt on Tainan aika kadota Kuortin pimeisiin metsiin ja huhuilla elämää. Palaillaan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti