torstai 25. syyskuuta 2014

Budapest - new home

Ollaan oltu täällä ny pari viikkoa. Saavuttiin tänne 7.9, rekkauduttiin Hostelliin. Kukaan ei ollut meitä vastassa juna-asemalla. Tähän osattiin varautua. Ei se mitään. Kyllä me nyt yhelle hostellille osataan. Maanantaina sitten ryhdytää selvittämään miten koulu ja työharjottelu menee.


Noh, asia ei todellakaan ollut noin yksinkertainen. Saatiin asunto joo maanantaina keskeltä ei mistään, opiskelija-asuntola. Sanokaa vaa kiittämättömäks tms, mutta mä en tosiaankaa pysty jakamaan n 10neliöm huonetta 3kk ajan jonkun kanssa, ilman että mulla ei ole yhtään omaa tilaa. Vessa jaettiin n. 25 muun tytön kanssa, suihku jaettiin viereisen huoneen poikien kanssa. Suihkua ei saanut lukkoon sisältä, joten lauloin aina helvetin lujaa suihkussa, ettei kukaan erehtyisi luulemaan, että suihku olisi vapaa.. 

Löydettiin nopeasti uusi asunto, seuraavaksi nimet olikin jo papereissa ja tehtiikin jo muuttoa. Nykyinen asuntomme on 5h+k. Meillä on 3 kämppätoveria. Yksi azerbaijanista, saksasta ja viimeinen usa;sta. Kaikki jätkiä, joten me ollaan Jaanun kanssa ainoot tsirpulat. Käy meille. Meillä on muutenki käyny helvetinmoine tuuri kämppätoverien suhteen, sillä meillä on niin mahtava porukka kasassa, että oksat pois. Ja mikä parasta? Meillä on omat huoneet!


Koulu ? Noh, ollaan käyty ottamassa muutamia lisäkokeita koulun puolesta, mistä taas suomen koulullamme ei ole ollut mitään käsitystä. Työharjottelu ei ole vieläkään alkanut, koska ollaan myös jouduttu odottamaan, että he järkkäävät paikan. Ilmeisesti he eivät olleet tehneet mitään ennen ku tultiin tänne. Tai noh, siltä se ainaki tuntuu ja näyttää. Meiltä myös ollaa vaadittu mitä ihmeellisempiä kokeita, mitä ei oo vaadittu muilta. Siis oikeasti, meiltä vaadittiin KUPPA testit. Mitä vittua? Tuli jossain semmone fiilis, että ne halus kostaa meille sen, ku me kyseenalaistettiin nää testit ja sanottiin, ettei me haluta näit testejä, nii ne määräs vaa lisää ja etti jotain kikkaa, että ne sais evättyy kokonaa meiä työharjottelun. Noh, koska kaikki testit yllärisinänsä näyttää negaa, niin saatiin toissapäivänä tieto, että meiä harkka alkaa joskus, mutta paikka on sotilassairaala, jossa me suoritetaan kirurgian työharjoittelu. Apua..



Kielimuuri on muuten täällä jäätävä. Mikäli harkitset tänne tuloa opiskelemaan tms, niin opettele herranjestas kieltä. Älä tee samaa mokaa kun me. Mäki vietin kesän töissä ja festareilla yms, enkä ajatellutkaan että täällä olisi niin vaikeata pärjätä enkulla. Voi kyllä, täällä on pieniä ongelmia ajoittain.. 

Ja aina törmää niihin, jotka sanovat että meidän kieli on samanlainen kuin unkarin. Vitut. Mä en ymmärrä sanaakaan tätä kieltä ! Ois kiva nähä se vatipää, joka on päätellyt että meidän kielet on samanlaisia.. 

Mun huoneesta näköalaa <3

Noh anyway, ainaki tän tytön enkku on kehittyny jonniverra. 

Hinnat ? Ruoka täällä on suht halpaa, varsinkin jos tietää minne menee. Esim. mä käyn suht usein viereisessä kiinalaisessa hakemassa ruokaa mukaan. Annos, mistä syön päivän maksaa alle 2€. Kaupasta jos haet ruokaa, tulee hinta äkkiä kalliimmaksi. Siis mä en oo ikin päässy kaupasta alle 10€;lla ! 

Siiderit/Kaljat 1-2€, riippuu ostatko kaupasta, vai ravintolasta. Voi toki kalliimpiakin olla, en ole itse vain käynyt "fiineissä" paikoissa :D

Me ollaan aika hyvin asetettu aloillemme tänne. Varsinki ku edellinen viikko meni mul suurimmaksi osaks vuoteessa sairastellen. Jäätävä kuume ja vatsakivut jotain aivan omaa luokkaansa. Mikään ruoka tai juoma ei pysynyt sisällä. Tuli siis paastottua n 4-5päivää. Mikäs siinä. 

Juuri kun aloin tervehtymään, niin nyt näyttääkin siltä, että tää flussanpahoilainen yrittääki ottaa musta parempaa otetta, joka ei todellakaan sovi mulle. Tulevana viikonloppuna ois meinaa opiskelijabileet metässä. Tiedossa olisi armotonta joraamista hyvässä porukassa. ( En kyllä tunne ketään ketä sinne tulee :DD )





Täällä on tavattoman vaikeeta löytää kulmien laittajaa ( Mä siis vihaan laittaa omiani, mielummin meen liikkeeseen missä homma hoituu ), mutta koska en löytänyt KETÄÄN oli pakko ostaa itselleni jotain tavaraa. Enkä tosiaankaa löytänyt mitään kulmaväriä, siispä ostin jotain hiusväriä millä saa peitettyä harmaat :D

Kokeilin eilen värjätä kulmat tolla, ei se väri nyt niin hirveästi tarttunut kulmiin, mutta paremmat ne on nyt, kun ilman.. :D



Shoppaaminen täällä on ihanaa, vaikka jokseenkin saman hintaista kuin kotisuomessamme. Varsinkin shoppaamisesta tekee vielä ihanempaa se, että kun oot käyttänyt n. kk ajan samoja vaatteita, niin on kiva välillä pukea jotain muutakin päälle, kun samoja rytkyjä.. :D

MUTTA. Nyt lähden viettämään päivää ulos. Katsellaan taas..

2 kommenttia:

  1. Eli mulla on siis käynyt tosi hyvä tuuri oman asuinsijan kanssa :D. Minäkin siis ulkomailla harjottelussa, ja saan sentään pitää koko kymmenen neliömetrin kämpän ihan omanani. Suihkut ja vessat täällä tosin jaetaan koko kerroksen kanssa (en edes tiedö montako samassa kerroksessa aina asustaa, mutta monta :D 25 ei ehkä ole ihan hirrrveän kaukana). Tosin vessoja on 3 ja suihkuja kaksi, että kyllä aina joku vapaa vessa löytyy, eikä suihkunkaan kanssa vielä koskaan ole käynyt niin, että joku olisi änkenyt samaan aikaan. Plus ne saa lukkoon!

    Myös harjoittelupaikan valitsin jo kauan ennen tänne tuloa. Tosin samat sanat, kieli kannattaa ehdottomasti opetella, mikäli suuntaa maahan, jossa ei enkkua juuri osata! Itseklin elin kuvitelmissa, että kyllä täällä pärjää, jos kieltä nyt osaa vähän jotenkuten ja sitten enkkua. Mutta eheei. Hoitajien kanssa nyt vielä jotenkin pärjääkin, mutta en mä mun mielestä edes voi alkaa vaatimaan mun sairaita potilaita vielä kommunikoimaankin toisella kielellä. Ja se on kuitenkin se, mikä eniten rassaa: kun haluaisi vastata potilaan kysymyksiin, kertoa mitä on tekemässä, jutustella mukavia jne., mutta kokoajan täytyy odottaa, että ohjaaja vastaisi puolesta, ja pahoitella potilaalle, ettei ymmärrä. Tosin kyllähän se kielitaito kehittyy kokoajan, mutta aluksi siis...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin piti olla tiedossa kaikki, piti. Tänään ollaan nyt kuukaus vietetty periaatteessa lomaa täällä, vaikka harjottelun piti alkaa 3vkoa sitten. Suomessa kun oltiin, niin maikat sano, että kaikki on kunnossa. Täällä meitä on juoksutettu vaikka missä kokeissa ja kävi ilmi, että ne kokeethan oli turha juttu. Turhaan siis maksettiin n 40€.. Meidän piti päästä muutamaan eri paikkaan harjoitteluun, mutta nyt näyttää siltä että me vietetään 2kk leikkaussalissa. Epäilen, että siel ei tarvitse juuri niin paljoa puhua potilaiden kanssa ;P Ollaan kyllä yritetty harjoittaa tätä kieltä, mutta jostain syystä puhun jo paremmin ranskaa kuin tätä kieltä.. Nooh, eiköhä tää kielitaito lähe ens viikost alkae kehittymään, kun alkaa harkka :)

      Ootko missä maassa työharjoittelussa? Ja joo, sulla on käynyt tuuri kämpän kanssa. :) Se meidän eka kämppä oli niin skutsassa, etten tosiaankaa ois uskaltanu sinne yksinäni kävellä yömyöhään asemalta. Ja se oma tila! :D

      Poista